Hæklet fair-isle sweater

Hæklet fair-isle sweater

Da jeg for nogle år siden ikke orkede at hækle mere køkken- og babygrej, rendte jeg ret hurtigt ind i den frustrerende erkendelse af, at der ikke fandtes mange opskrifter på hæklet voksentøj, der ikke lignede noget 70’erne havde kastet op. Det tog mig noget tid at finde frem til de gode designere, som feks. Sidsel Sangild og Lutter Idyl, og da jeg tilmed havde genoptaget mit hækleri med hjælp fra YouTube, fattede jeg ikke en dyt af danske hækleopskrifter. Det var lidt op ad bakke, og ikke den smarteste måde at gøre det på, men sådan var det, og jeg har det stadig lettest med US terminologi i både strik og hækling. Engelske termer og nettet var (og er) min ven, så jeg endte som regel hos Interweave Crochet, hvor man kan finde stort set alt.

    Der fandt jeg bl.a. den her , så jeg havde noget at kaste mig over. Der er nogle virkeligt sære 70’er levn iblandt, men også nogle rigtig fine og klassiske mønstre, der kan varieres i det uendelige. Det gav mig mod og lyst til at hækle noget mere udfordrende og “strik-agtigt”, så jeg vovede mig ud i bogens første opskrift. Det blev bedre end jeg nogensinde havde turdet håbe på, og jeg er stadig virkelig glad for den. Den er hæklet i garn af strømpegarnstykkelse, så det ikke bliver for kompakt, og har en fantastisk flot og bred bådudskæring. Dertil ser den ikke hæklet ud, på den der mormormåde, og det kommer bag på de fleste, at det ikke er strik. Det er formentlig også fordi kroppen er hæklet i bagerste maskeled, så det forekommer mere blødt og fleksibelt. Farverne kan man jo selv bestemme, og designet synes jeg holder til næsten alles smag.

    Den er jeg faktisk lidt stolt af 🙂    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *